Mürettebatlı her teknenin profesyonel bir aşçısı vardır ve nefis yemekler kendi kişisel şefiniz tarafından damak zevkinize göre hazırlanır.
Yiyeceklerin tamamı teknede, bol miktarda taze sebze, salata, meyve ve etin yanı sıra deniz ürünleri ile yüksek hijyen ve sunum standardında hazırlanmaktadır.
Türk mutfağı, taze malzemelerle ve özenle pişirilerek yapılan tipik Akdeniz mutfağını temsil eder. İçeriği genellikle çok basit ama kalitelidir. Türk toprakları ve denizleri bu bakımdan çok zengindir. Çiftçiler ve balıkçılar, Türkiye'yi dünyada gıda fazlası üreten yedi ülkeden biri yapmaktadır.
Türk mutfağı dünyanın en iştah açıcı ve zengin mutfaklarından biridir ve Türk halkının yemek konusunda oldukça tutkulu olduğu dünyaca bilinmektedir. Çeşitliliği ve doyurucu lezzeti, zengin tarihinden ilham alan Türk mutfağını dünya çapında ünlü kılmakta ve bugün ülkedeki her bölgenin kendi spesiyaliteleri bulunmaktadır.
Türk Yemek Çeşitlerine Genel Bir Bakış
Akdeniz, Balkan, Orta Doğu, Orta Asya ve Doğu Avrupa mutfaklarının füzyonu ve incelmesi olarak tanımlanabilecek olan Türk mutfağı, büyük ölçüde Osmanlı mutfağının mirasıdır.
Türk yemek sanatının köklü bir geçmişi vardır ve Türk mutfağı ülke genelinde çeşitli farklılıklar göstermektedir. Ege ve Akdeniz mutfakları taze sebzeler, otlar ve balıklar açısından zengindir. Yaygın olarak zeytinyağı kullanılır; zira, zeytin ağaçlarının bolca yetiştiği Türkiye'nin batı kesimlerinde yemek pişirmek için kullanılan başlıca yağ türü zeytinyağıdır. Bu nedenle Ege ve Akdeniz mutfaklarının ana yemek veya başlangıç yemekleri çoğunlukla zeytinyağlı soğuk yemekler ve mezelerdir. Özellikle dolma (biber, kabak, patlıcan vb.), Barbunya pilaki (zeytinyağlı kırmızı fasulye salatası), deniz börülcesi mutlaka tadılması gereken spesiyalitelerdir.
Et, sebze ve baklagiller temel malzemeler olmak üzere, Türk yemekleri genellikle çorbalardan ve bir çeşit güveç veya etten oluşur. Bu nedenle, Türkler arasında ekmek tüketimi çok yaygındır. Türk kebapları, döner kebap ve bazı patlıcan yemekleri Türk mutfağının alametifarikasıdır. Örneğin patlıcandan yapılan 200'den fazla yemek mevcuttur.
Türk kebapları, çok çeşitli pişirme yöntemlerine sahip ana et yemeğidir. Döner Kebap, Adana Kebap, Bursa Kebap, Ali Nazik, İskender vb. isimler altında, malzemeye ve pişirme şekline göre çeşitli pişirme yöntemleri olup genellikle pirinç, bulgur pilav ve yeşillik ile servis edilir.
Bir diğer et spesiyalitesi de köftedir. Köftenin birçok çeşidi mevcut ve pişirme tekniğine göre her bölgede farklılık gösterir. Türkiye'de 200'den fazla köfte çeşidi bilinmektedir.
Türkler için kahvaltı, yemeğin çok önemli bir parçasıdır. Bölgesel olarak farklılık gösterse de Türk kahvaltısı en sağlıklı, besin açısından zengin ve en lezzetli olandır. Kahvaltıda bol yeşillik, domates (tercihen yazın), salatalık ve biber ile birlikte beyaz peynir, yumurta, zeytin, bal, reçel, sucuk, sosis ve kaymak yenir. Çok tahıllı köy ekmeği, mısır ekmeği, susamlı çörek veya simit tercih edilen kahvaltı bileşenleridir. Özellikle Pazar kahvaltıları, ilave malzemelerle keyifli bir sosyal toplantıya dönüşür ve bir hafta içi kahvaltıdan daha uzun sürer.
Türk mutfağında 300'den fazla çorba çeşidi mevcut... Çoğu çorbanın temel malzemesi baklagiller ve yoğurttur. Türk çorbalarında deniz mahsulleri ve bağırsaklar da kullanılır. İnce kaya balığı, mezgit balığı veya diğer balıklardan yapılan çorbaların tümü "balık çorbası" olarak sınıflandırılır.
Türk hamur işleri çoğunlukla süt bazlı veya hamur bazlı tatlılardır. Çoğunlukla, baklava başta olmak üzere tatlı hamur işleri şurupla ıslatılır. Baklava en sevilen tatlılardandır. Fırında sütlaç, keşkül ve profiterol Türklerin en sevilen tatlılarıdır. Kıyılmış buğdaydan, eritilmiş mozzarella benzeri peynir ve şurup katmanı ile yapılan künefe, Güney'e özgü bir hamur işidir. Çay, her Türk için olmazsa olmaz bir içecektir. Çay kahvaltıda servis edilir ve neredeyse tüm gün boyunca sunulur. Özellikle bir mağazaya veya işyerine davet edilirseniz hemen çay siparişi verilir. Yemeklerden sonra Türk kahvesi de bir Türk'ün günlük alışkanlıklarının bir parçasıdır.
Ayran, su ve tuzla karıştırılmış yoğurttan yapılan en yaygın soğuk içecektir. Bazen bir parça taze nane eklenir. Sıcak yaz günlerinde şişelenmiş, paketlenmiş veya ev yapımı olan ideal bir içecektir.
Türkiye'de insanlar yemek yemeyi sever. Tipik bir Türk evinde çoğu yemek bir ziyafet gibidir. Kahvaltıda, öğle veya akşam yemeğinde misafir iseniz, yiyeceklerin çeşitliliği ve insanların samimi misafirperverliği ilk başta oldukça şaşırtıcı görünebilir. Misafirleri yemeğe davet etmek, bir Türk ailesinin kültür ve geleneğinin bir parçasıdır ve konuğa "iyi bakmak" bunun en önemli ayrıntılarından biridir.