Marmaris - Datça - Marmaris
2. Paradise Adası
3. Kumlubük
4. Kadırga Port
5. Çiftlik Koyu
6. Gebekse Koyu
7. Arap Adası
8. Serçe Limanı
9. Bozukkale
10. Oğlan Boğuldu Koyu
11. Çomçalık Koyu
13. Dirsek Bükü
14. Kocabahçe Koyu
15. Kamelya (Kameriye) Adası
16. Selimiye
17. Orhaniye
18. Emel Sayın Koyu
19. Bencik Koyu
20. Aktur Koyu
21. Datça
Rota Hakkında
Marmaris, Akdeniz'in ve Ege Denizi’nin küçük bir bölgede kesiştiği noktada doğa çeşitliliği ile bilinen bir ilçedir. Çevresi, uzun sahil şeridi, çamlarla kaplı tepelerin olağanüstü manzarası, ıssız koyları, harika plajları, antik şehirleri, marinaları ile cazibe merkezi olan bu doğa harikası ilçe birçok açıdan oldukça etkileyicidir.
Marmaris çıkışlı tekneler için popüler olduğu kadar, başka destinasyonlardan gelen mavi yolculuk tekneleri için de en popüler rotalardan biridir. Bozulmamış tüm koyları, kasabaları, plajları, tarihi mekânları ve doğayı kapsayan mükemmel bir kombinasyona sahiptir.
Marmaris Körfezi'nin girişinde bulunan Cennet Adası aslında bir ada değil, bir yarımadadır ve denizden ulaşımı karadan daha kolaydır. Derin yeşil ormanlarla kaplı olup yüzmek ve ilk gün dinlenmek için güzel bir başlangıç noktasıdır.
Öne Çıkanlar
Serçe Koyu; Bodrum Müzesi'nde sergilenen 11. yüzyıldan kalma bir Bizans batığı bu koyda keşfedilmiştir.
Bozukkale Antik Kenti'nde (Loryma), surları ve 9 tapınağı ile dikdörtgen şeklinde uzanan bir kale bulunmaktadır. Bozukkale adı 'çarpık kale' anlamına gelmektedir ve bunun nedeni kalenin bir tarafının eksik olmasıyla ilişkilendirilebilir. Coğrafi konumu ve dar girişi nedeniyle liman, Peloponnese Deniz Savaşı sırasında Yunan deniz kuvvetleri tarafından kullanılmıştır. Atinalı Komutanı Karor, Knidos Savaşı'ndan önce M.Ö. 395'te tüm gemileri burada toplamış ve Demetrius; Antigonos'un oğlu M.Ö. 305'te Rodos'a saldırmadan önce bu limanı hazırlıklar için kullanmıştır.
Bozburun, küçük bir balıkçı kasabasıdır. Eskiden sünger dalışı için elverişli popüler bir bölgeydi, ancak ada halkı maddi olarak cazibesini yitirdiği ve tehlikeli olduğu için sünger dalışıyla artık ilgilenmiyor. Son yıllarda sünger dalışı yerini yat turizmine bırakmış ve artık yerini Bozburun Guletleri almıştır.
Selimiye Koyu; bu muhteşem yeri öven kelime panteonuna ne eklenebilir. En belirgin doğa olaylarından biri, günbatımında köylerin renginin koyu kırmızıya dönüştüğü zaman meydana gelir. Köyün güneyinde eski bir Helenistik kale ve yaklaşık 100 metre açıkta bir mezar bulunmaktadır. Mezar, yüzyıllardır denizciler için rehber olmuştur. Selimiye bir deniz feneri, tiyatro ve manastırın yanı sıra tertemiz suları ve muhteşem yerel mutfağı ile tercih edilen bir yerdir. Köy aynı zamanda bir tarım kasabasıdır ve taze yakalanmış deniz ürünlerinin yanında yerel ürünler servis edilmektedir.
Bencik koyu, Hisarönü Körfezi'ni Gökova Körfezi'nden ayıran yarımadanın en dar kısmında bulunsa da Hisarönü tarafında yer alır. MÖ 550'lerde Knidos halkı, Hisarönü Körfezi ile Gökova Körfezi arasındaki yarımadanın en dar kara parçası olan kısımda Perslere karşı savunma hattı olarak bir kanal kazmak istemişler (ki öylece iki yarımadayı bir ada haline getirip savunmayı kolaylaştıracaklardı), ancak şehir Persler tarafından fethedilince kanal tamamlanamamıştır.
Datça Yarımadası, kuzeyde Ege Denizi, Gökova Körfezi ile güneyde Akdeniz, Hisarönü Körfezi arasında doğal bir sınır sahiptir. Bir zamanlar küçük bir liman ve balıkçı kasabası olan ve Dorian zamanlarına dayanan, bölgenin hala en güzel yerlerinden biridir.
Datça’nın üç tarafı denizlerle çevrilidir. Cennet doğası, çorak koyları ve tertemiz denizi Datça'nın eşsiz değişkenleridir. Yarımadanın çevresinde yaklaşık 52 adet harika koy bulunmaktadır. Datça'yı keşfetmek için bir gününüzü ayırıp, güzel sokakları, alışveriş ve eğlence yerlerinin yanı sıra, dalış, yüzme gibi aktivitelerde bulunabilir, plajlarda ve koylarda dinlenme fırsatını değerlendirebilirsiniz.